Diese herrlich 🇬🇷 Zwetschken (Plum) Tarte, hat uns Viva - im Rahmen unserer Cooking Class in Kefalonia als Dessert serviert.
Da Viva ihre Tarte bereits zubereitet hatte, wir aber in den Genuss dieser herrlichen Tarte gekommen sind, darf ich euch hier das original 🇬🇷 Rezept noch zur Verfügung stellen! ❤️🙏
Vorweg:
das Rezept von Viva habe ich in englisch erhalten - wer es in D benötigt: copy+paste und google translator 😉
Plum tart
130 g butter
100 g granulated sugar
1 tablespoon(s) vanilla extract
Or Cognac
2 eggs
210 g all-purpose flour
70 g semolina, fine
2 teaspoon(s) baking powder
1/2 teaspoon(s) salt
500 g Fresh plums that ounces
Preheat oven to 190* C (374* F) Fan.
Beat the butter and sugar for 2-3 minutes in a mixer on high speed, using the whisk attachment, until light and fluffy.
Αdd the vanilla, 2 eggs
Increase the mixer’s speed and beat until the mixture is nice and smooth.
Remove mixing bowl from stand and add flour, semolina, baking powder and salt.
Gently fold with a spatula, until all of the ingredients are completely combined and you create a nice dough.
Wrap the dough tightly in plastic wrap and refrigerate for at least 30 minutes to 1 hour, until it becomes firm.
When ready, remove the plastic wrap from the dough.
Dust your working surface with some flour and place the dough on it.
Dust the dough with some flour also and roll it out. Do not worry if it cracks or breaks.
Butter a 25 cm baking pan with a removable bottom and dust with butter and flour.
Use your rolling pin to help you gently transfer the rolled out dough to the tart pan. Gently press the dough on to the bottom and 2 cm up the sides of the pan. Add the Fresh plums
Place on the highest rack in the oven so both top and bottom will bake evenly and be crunchy on the bottom also. 180 Grad - ca 20-25 minutes.
Viva hat uns ihre Tarte zusätzlich mit eingelegten Zwetschken serviert und den Saft dieser Zwetschken auch noch zusätzlich über die Tarte verteilt! Ein Traum ❤️
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